mariamaruschka

Alla inlägg den 9 april 2011

Av Maria Forsberg - 9 april 2011 06:24

Känner att jag måste skriva av mig lite om läget om grodan, något både dåligt & roligt.

Veckan började med att grodan klagade över att han hade ont i örat, veckan innan (29 mars) var vi och kollade hörseln på grodan pga att han är ett s.k öronbarn & har en språkstörning, testet kom inte tillbaka så positivt ifrån audiologen men hans örondoktor tittade även i öronen och såg en sårskorpa på trumhinnan från en öroninflammation och dessutom så fanns det vatten i örat. Vi fick då örondroppar, TERRACORTRIL med POLYMYXIN B som han skulle ha 3 droppar 2 gånger om dagen och det har fungerat bra, men så började han ju klaga på att det gjorde ont så jag fick en akuttid till hans örondoktor, hon fick först städa ur örat eftersom vi använt dropparna  och där fick hon ut förra sårskorpan och då kunde hon se att han hade en fullt utvecklad öroninflammation (innan hon städat ur örat kunde hon se hur det pulserade sa hon) så nu går han på en dunderkur pencillin & ska tillbaka på måndag igen, men då får han gå dit med mormor då jag kommer befinna mig i BARCELONA!

Det tråkiga med det hela är att det här var grodans 3:e öroninflammation på 7 veckor, varför, varför just han kan jag känna, har inte han redan haft sin beskärda del av problem och sjukdomar, varför ska allt hända just honom? När jag tänker & känner såhär så brukar jag ändå försöka pusha mig att tänka som så att det kunde vara värre, hans problem kan man ju iallafall bota och han lever tack och lov. Min älskade lilla groda   .


Och nu till det roliga, ni som läst min blogg  har ju också läst om grodans språkstörning, nu är det så att när dom ska till att sluta på språkförskolan så tar dom in en oberoende psykolog som gör ett psykologutlåtande för att göra en kognitiv bedömning inför skolstarten.

Man använder sig av WPPSI-testet. Testet består av ett antal deltest där varje sådant mäter någon aspekt av barnets begåvning. Några uppgifter har verbal karaktär, några är icke-verbala, s.k performanceuppgifter, med det menas att barnet använder händerna i lösandet av uppgifter och förståelse för vad som skall göras.


Det verbala deltesten avser att mäta olika aspekter av verbal förståelse, slutledningsförmåga, tillägnad kunskap och minne.

Här gjorde man tre olika verbala tester och fick allra bäst resultat på deltestet "ordförråd" där han ombads att med egna ord beskriva innebörden av olika ord. Hans verbala intelligenskvot blev genomsnittlig.


Performancedel: På den icke-verbala delen av testen når grodan ännu bättre resultat. På två deltest "blockmönster" och "matriser"  ligger han som sina jämnåriga men på testet "bildkategorier" når han ett mycket högt resultat. Dom uppgifterna innebär att i en allt ökande svårighets- och abstraktionsgrad finna samband mellan olika objekt. Så på det här deltestet får han ett högt genomsnittligt resultat. (  )


Snabbhetstest: Här ligger grodan straxt under genomsnittet, här under det sista testet "kodning" märks det särskilt tydligt att grodan har svårt att memorera de figurer som han ska använda sig av och behöver använda sig av det "facit" som erbjuds.


Men det sammantagna resultatet blir att han ligger i nivå med genomsnittet för alla barn i grodans ålder.

Gissa hur kul det var för mig och Mattias att få läsa det här, vi blev så himla stolta & glada.

Och som grodans logoped sa att det här pappret visar ju faktiskt att han är riktigt duktig och att skolan inte kan komma att säga något sen om att dom inte tycker att han ligger där han borde.

Psykologen som gjorde testet gjorde också en bedömning på att grodan behöver en resurs i skolan som hjälper honom i dom situationer som är jobbigast för honom.

Så nu ska jag lämna in en kopia till skolan också.


Nu ska jag ta och göra lite frullebulle, sen är dagen fullspäckad, killarna i familjen ska klippas det ska handlas för nästa vecka så dom har mat när jag & Mattias är i barcelona.

Ha en underbar lördag....


 

Presentation

Dagens ord....

Search for yourself, by yourself.
Do not allow others to make your path for you.
It is your road, and yours alone.
Others may walk it with you,
but no one can walk it for you.

Mixpod

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Besöksräknare

besöksräknare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloggvärde

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards