mariamaruschka

Alla inlägg den 31 mars 2011

Av Maria Forsberg - 31 mars 2011 06:43

I tisdags hade ju jag och grodan en hektisk dag, jag somnade lika fort som killarna på kvällen när det var dags för sängen.


Först på morgonen gick jag och grodan å hälsade på i skolan samt hos en av lärarna som han kommer att ha, hon visade oss runt i lokalerna där han troligtvis kommer att tillbringa en del tid. Grodan ska ju vara inskriven i årskurs 1 men dom pedagogiska bitarna kommer han göra med 6 års klassen pga hans språkstörning. Grodan verkar jättetaggad nu till att börja skolan och det är roligt att se, vi ska komma tillbaka om någon vecka igen men då vara med på en lektion och få träffa hans blivande klasskamrater.

Läraren han dessutom kommer att ha (som har 6 årsklassen) har jobbat många år tillsammans med grodans farmor som är förskolepedagog och hon säger att vi får en bra fröken med skinn på näsan och det känns bra när man får höra det från någon som faktiskt har jobbat med henne.   


Efter det hann vi hem en stund och ladda om för att sen åka till grodans örondoktor och göra hans hörseltest. Grodan har ju dom senaste 6 veckorna haft öroninflammation 2 gånger och det kunde hon se, han hade en sårskorpa och vatten i örat men hon kunde se att det ändå kom in luft i örat.

Sen fick han göra hörseltestet och som vi förstått så gick ju inte det så jättebra, förhoppningsvis pga att sårskorpan satt kvar, men vi fick örondroppar som han nu ska använda i 10 dagar och sen ska han komma tillbaka om 2 veckor och då ska hon städa örat så får vi se hur det ser ut.

För ca 1 ½ år sedan tog man ju ut röret ur grodans högeröra och i samband med det så ville hans örondoktor att man skulle skrapa honom bakom näsan (på köttbullen som hon brukar kalla den) men läkaren på Sophiahemmet tyckte inte att det behövdes. Men i tisdags såg hon att han har vävnad där och vill att man ska skrapa bakom näsan, så det är nästa steg att hon skickar papper till sophiahemmet för en skrapning och med det hoppas hon på att dom här öroninflammationerna ska upphöra som han haft sen röret togs ut och tyvärr om det inte blir någon bättring så tror iallafall jag att dom kommer att sätta in ett nytt rör i örat.

Men nu är första steget att köra på med örondropparna.


 

Presentation

Dagens ord....

Search for yourself, by yourself.
Do not allow others to make your path for you.
It is your road, and yours alone.
Others may walk it with you,
but no one can walk it for you.

Mixpod

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Besöksräknare

besöksräknare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloggvärde

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards